VCP – recertification policy

Ma kozzetett egy bejegyzest a VMware miszerint a VCP minosites ezentul (marcius 10-tol egesz pontosan) 2 evre szol es – hacsak nem ujitod meg – visszavonasra kerul.

vcp-exp

Egesz pontosan a 2013.03.10-e elott szerzett osszes VCP tipus (DCV, Could es Desktop), illetve ahol letezett az osszes verzio (VCP2,3,4 es az aktualis 5) 2015.03.10-en lejar. Nalam pont ez a helyzet jelenleg.

VCP-exp2

Ezutan a FAQ szerint:

What happens if I allow my certification to expire?
Your certification will be revoked, and you will no longer be entitled to use the certification logo or represent yourself as VMware certified. Your certification will be shown as no longer valid on your MyLearn account. Any employer who contacts us to validate your certification will be informed it is no longer valid.

Tovabba a VCP portalhoz sem tudsz tobbe hozzaferni. Hogy ez ne tortenjen meg idokozben ujra le kell tenni az aktualisan elerheto VCP vagy ennel magasabb szintu (VCAP) vizsgak valamelyiket. Nalam van frissebb VCAP, igy a fenti datum meg nem pontos. De irjak is hogy tudnak rola es kesobb javitva lesz:

My VCP level certification is over two years old, but my VCAP level certification is not — do I need to recertify by March 10, 2015?
No. Your recertification date is based on the date of your most recent and highest level of certification — in this case, two years from your VCAP date.

My VCAP certification is more recent than my VCP certification – when will the valid through date reflect this?
We will be adding functionality to the system to reflect these situations in the coming months.

Erdekes, hogy pl. egy eppen lejaro VCP-DCV-t egy VCP-Cloud-dal is meg lehet hosszabbitani, ekkor a FAQ szerint minketto ujabb 2 eveig el. A VCP-hez kotelezo egy valamilyen VMware tanfolyamon persze nem kell ujra reszt venni, de semmi kedvezmeny nem jar annak aki csak a hatarido miatt megy ujra vizsgazni – netan ha egyaltalan lehetseges lesz majd jovo tavasszal -, akkor akar ugyanabbol a verziobol. Bar a VCP510 es VCP550 kodu vizsga is VCP5-DCV minositest ad, pedig mas-mas vSphere verziokra epulnek de mindketto parhuzamosan elerheto. Iden osszel a VMworld-on gondolom a menetrend szerint jon a vSphere 5.5+ vagy 6, annak a vizsgaja talan mar a telen kint lesz, de nemhiszem hogy a viszonylag friss VCP550 nem lesz elerheto jovo ilyenkor.

Alapvetoen nem tartom olyan rossz otletnek hiszen eleg gyorsan fejlodik a terulet, de a 2 ev talan egy kicsit azert eros. Masok pl. Cisco, CompTia, HP, etc. 3 evre adjak a minositeseket, bar egyre surubben jonnek ki a major vSphere verziok:

vmware-esxi-build-history

Tovabba a VCP4-* es VCAP4-* vizsgakra nem lehet majd jelentkezni 2015.05.31 utan. A fenti abra alapjan ertheto, hiszen mar a 4.1 release-e is majdnem 4 eve volt.

Jelenleg csak a VCP recertification-rol van szo, de kivancsi vagyok esetleg a VCAP (VCA, de inkabb a VCDX?) vizsgaknal is lesz-e hasonlo policy.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.